2024-01-18

BuildFlow - Fra sammenligningsside til ledende byggematerialdatabase

BuildFlow har utviklet seg fra en enkel sammenligningsside for hjemmefiksere til den største byggevaredatabasen i Norden, med over 6 millioner prispunkter. Magnus Svensson startet BuildFlow i 2014 med visjonen om å forenkle innkjøp av byggevarer for privatpersoner.

Ideen oppsto da Magnus selv sto overfor utfordringen med å finne konkrete byggematerialer til det nyinnkjøpte huset sitt. Problemet med å besøke alle byggevarebutikker for å sammenligne og finne de riktige produktene inspirerte ham til å lage en digital plattform. Initiativet var å samle og sammenligne informasjon om byggevarer fra ulike leverandører på ett og samme sted, i likhet med kjente sammenligningssider som Prisjakt eller Pricerunner.

Basisprodukten som en nøkkel for sammenligning

BuildFlow startet i Sverige og vokste raskt i popularitet. Plattformen automatiserte innsamlingen av informasjon om byggematerialer fra ulike byggevareforhandlere. For å effektivt kunne sammenligne produkter fra forskjellige leverandører og kjeder, ble konseptet "basisprodukt" laget. Ved å matche produkter med lignende egenskaper i styrke og dimensjoner, kunne BuildFlow tilby kundene nøyaktig samme produkt eller produkter med lignende egenskaper.

I dag er matching stort sett automatisk, og BuildFlow samarbeider aktivt med Open AI for kontinuerlig å forbedre nøyaktigheten og brukervennligheten til databasen.

Berikelse av informasjon og bærekraftsfokus

BuildFlow samler inn informasjon hver natt, noe som muliggjør sporing av pristrender på tvers av alle varer og kategorier. Kunden kan dra nytte av omfattende informasjon, inkludert produktbeskrivelser, egenskaper, lagerstatus og miljømerking.

I 2023 startet arbeidet med å berike bygningsmaterialeinformasjon med data fra Environmental Product Declaration (EPD). EPD beskriver klimapåvirkningen et byggeprodukt har i løpet av sin livssyklus, og BuildFlow bruker også data fra Enova og det svenske Boverket for å forbedre nøyaktigheten av CO2-data.

Fire tjenester for ulike behov

BuildFlow tilbyr fire forskjellige tjenester:

1. BuildFlow Insight: En innsiktstjeneste for leverandører og byggevarehandelen.
2. BuildFlow Connect: En tjeneste som hjelper byggeaktører i bestillingsprosessen til å bli mer kostnadseffektive og opprettholde høyere kvalitet.
3. BuildFlow CO2: En automatisk søkefunksjon for å bruke CO2-verdier (GWP) på materialer.
4. BuildFlow Data: Rådata skreddersydd etter kundens behov.

BuildFlow er nå en del av norske Unbolt og deres tjenester spenner over Sverige, Norge og Danmark. Med en konstant innsats for å forbedre og utvide tjenestene sine, er BuildFlow fortsatt en nøkkelaktør innen digitalisert byggevarehåndtering i Norden.

Les mer på BuildFlow.no