2024-04-17

BuildFlow jobber tett med flere aktører i byggebransjen. Vi har kunder som jobber innenfor flere ulike områder, for eksempel byggevarer, forsikringsselskaper, kalkulasjonsprogramvare og profesjonelle byggherrer.

BuildFlow jobber blant annet med å forbedre byggevareinformasjon mellom aktører for aktører i skadeforsikringsbransjen. BuildFlow forsto tidlig at en viktig faktor for kundene var å legge til rette for tilbakemelding til forsikringsselskapet. Mange av kravene var å rapportere tilbake på hvor mange av byggevarene som har miljømerke. Noen forsikringsselskaper kan til og med ta en større kostnad dersom personen som utfører kravet kan øke antallet miljømerker.

BuildFlow laget deretter en filterfunksjon for å optimalisere treff på antall miljømerkede produkter, som vi blant annet får fra våre partnere i det svenske og norske markedet. Men miljømerking er tross alt miljømerking og gir ikke hele sannheten om et produkt, så vi foreslo våre kunder å begynne å se på EPD-er som også gir CO2-påvirkning.



EPDer som beskriver livsfasene til et byggeprodukt de påvirker CO2-utslippene, som fra de produseres med råvarene hos produsenten, påvirkningen de har til de ender på plass på skadestedet, påvirkningen mens de er i bygningen og hva virkningen er når disse materialene rives ut.

Det vi skjønte var at vi bare fikk treff på rundt 20 % av materialet å lese i digitalt. Dette beløpet øker hvert år, men vi ønsket å komme raskere i gang. Vi tok kontakt med norske Enova for å innhente generiske materialdata. Vi fikk hjelp av konsulenter fra Sintef for å sikre at vår omregningsfaktor ned til kjøpbare byggematerialer ble riktig. Vi henter også inn data fra den svenske bostadsmyndigheten for å øke treffet vårt på CO2-data ytterligere. Nå leverer vi et helhetlig bilde av 80 % av alle materialer i byggetilbudet. Vi har fortsatt en utfordring med forbruksvarer, men som vi jobber med. Det kan være arbeidsklær, vernemateriell, maskiner o.l. Dette ble godt mottatt av alle våre kunder

Men i dag har begge kundene fått fart og er i dag vant til for eksempel:

  • Berik en faktura til kunden med CO2 (GWP) informasjon til kunden.
  • Rapportering til forsikringsselskaper om CO2-påvirkning (GWP) på innkjøpte materialer
  • Dobbeltsjekk innkjøpte byggematerialer for deres CO2-påvirkning (GWP) i stedet for å hente inn miljøkonsulenter.
Synes du dette høres interessant ut? Ta gjerne kontakt med meg på BuilFlow så skal jeg fortelle deg mer.

Les mer her og finn kontaktdetaljer: https://buildflow.no/produkter/co2